26/07/2017
Δεσμός για τους Νέους

Δεσμός για τους Νέους – Ανακοίνωση επιτυχόντων!

 

Μέσω του προγράμματος «Δεσμός για τους Νέους» συνολικά 11 νέα άτομα ξεκίνησαν να εργάζονται σε ισάριθμους κοινωφελείς οργανισμούς, χάρις στις δωρεές του The Hellenic Initiative, της Visa Hellas και της εκστρατείας του Δεσμού Greece Works!

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει πληθώρα πεδίων δράσης και ειδικοτήτων και είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που μέσω του προγράμματος αξιόλογοι νέοι θα έχουν τη δυνατότητα να εργαστούν για ένα έτος πάνω στο αντικείμενό τους, κερδίζοντας σημαντική επαγγελματική εμπειρία και προσφέροντας παράλληλα στο κοινωνικό σύνολο.

Καλωσορίζουμε στο πρόγραμμα την Άννα – Μαρία, την Πηνελόπη, τη Λουκία, τη Μαριλένα, τον Θανάση, την Ελβίρα, τη Νάντια, τον Χρήστο, την Ολυμπία, την Αμαλία και την Εμμανουέλα!

Ευχόμαστε καλή αρχή σε όλους και ανυπομονούμε να δούμε όλα όσα θα πετύχουν προς όφελος της κοινωνίας πολλαπλασιάζοντας στο μέγιστο τους χρηματικούς πόρους του προγράμματος «Δεσμός για τους Νέους».

Μια σύντομη γνωριμία με τους επιλεχθέντες οργανισμούς και νικητές:

 
Άννα Μαρία Βουζουνεράκη
Θέση που δημιουργήθηκε: Εργασιακή Σύμβουλος/ Παιδαγωγός
Το έργο αποσκοπεί στην αποτελεσματικότερη ένταξη μεταναστών και προσφύγων στην ελληνική αγορά εργασίας, αναπτύσσοντας τις προσωπικές τους δεξιότητες. Το Generation 2.0 for Rights, Equality & Diversity χαρτογραφεί την ελληνική αγορά εργασίας και τις ευκαιρίες που αυτή προσφέρει για το μεταναστευτικό και προσφυγικό πληθυσμό, ενώ παράλληλα προσπαθεί συνεχώς να ευαισθητοποιεί τις επιχειρήσεις και τους εργοδότες σχετικά με τα οφέλη της διαφορετικότητας στο χώρο εργασίας.
 
 
 
Η ΘΕΟΤΟΚΟΣ (Αθήνα)
Πηνελόπη Βιτάλη
Θέση που δημιουργήθηκε: Ψυχολόγος
Το ίδρυμα Θεοτόκος αποσκοπεί στη ψυχολογική στήριξη και ψυχοεκπαίδευση των ωφελουμένων ατόμων ΑμεΑ, καθώς και των γονέων και οικογενειών τους. Στόχος του έργου αποτελεί η συνεχής παρακολούθηση και αξιολόγηση της πορείας τους ως προς τη γνωστική και ψυχοκοινωνική τους ανάπτυξη και προσαρμογή.
 
 
 
 
Λουκία Αργυριάδου
Θέση που δημιουργήθηκε: Υπεύθυνη Χορηγιών και Υποστηρικτών
Η Καλλιστώ πραγματεύεται τη μελέτη, την προστασία και τη διαχείριση των πληθυσμών και βιοτόπων των μεγάλων σαρκοφάγων, της αρκούδας και του λύκου, και άλλων απειλούμενων ειδών της άγριας πανίδας. Οι δράσεις της αφορούν στη διατήρηση της άγριας ζωής, δίνοντας έμφαση στα μεγάλα θηλαστικά αλλά και στη συνύπαρξη των ειδών αυτών με τον άνθρωπο, προβάλλοντας την ομορφιά της φύσης, την αξία της ποικιλίας και το δικαίωμα στη ζωή.
 
 
Μαριλένα Ανδρικοπούλου
Θέση που δημιουργήθηκε: Project Manager και Ακαδημαϊκός Εκπαιδευτικός Σύμβουλος
Ο οργανισμός SciCo (Science Communication) έχει ως κύριο μέλημα την Επικοινωνία της Επιστήμης στο ευρύ κοινό, με κύριους πυλώνες την διάχυση των επιστημών για την καταπολέμηση του επιστημονικού αναλφαβητισμού και την ενδυνάμωση των νέων με δεξιότητες αντάξιες του αιώνα μας. Κύριο μέσο διάδοσης που έχει βάση τα παραπάνω είναι η εκπαιδευτική προσέγγιση STEM (Science Technology Engineering Mathematics).
 
 
GIVMED (Αθήνα)
Θανάσης Βράτιμος
Θέση που δημιουργήθηκε: Υπεύθυνος Ανάπτυξης
Στόχος του οργανισμού αποτελεί η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του ελληνικού κοινού για το πρόβλημα των περισσευούμενων φαρμάκων, η υποστήριξη κοινωφελών φορέων που δεν μπορούν να καλύψουν φαρμακευτικές ανάγκες των επωφελούμενών τους και η προβολή της τεχνολογίας ως μέσο για την καταπολέμηση και επίλυση κοινωνικών προβλημάτων. Η θέση του υπεύθυνου ανάπτυξης στο GIVMED περιλαμβάνει την κατάρτιση της στρατηγικής, την ανεύρεση χρηματοδότησης και την ανάπτυξη του δικτύου συνεργατών της οργάνωσης.
 

ATHENS LIVE (Αθήνα)
Ελβίρα Κρίθαρη
Θέση που δημιουργήθηκε: Reporter αγγλόφωνου πρωτογενούς multimedia ρεπορτάζ.
Το AthensLive είναι μια νεοϊδρυθείσα ειδησεογραφική μη κερδοσκοπική οργάνωση με σκοπό την κάλυψη των σημαντικότερων κοινωνικών θεμάτων που μένουν στο παρασκήνιο. Αποστολή της είναι να αλλάξει την ατζέντα στα μέσα μαζικής ενημέρωσης στη χώρα μέσα σε ένα διεφθαρμένο τοπίο, δημιουργώντας ένα βιώσιμο ανεξάρτητο μέσο ενημέρωσης και προωθώντας την υγιή κουλτούρα της δημοσιογραφίας με καινοτομία, δυναμική και πάθος για ρεπορτάζ.
 
 
Νάντια Ζουρνατσίδη
Θέση που δημιουργήθηκε: Καθηγήτρια φυσικής Αγωγής
Σκοπός η κοινωνικοποίηση, η ενημέρωση και η αναψυχή των ΑμεΑ μέσα από αθλητικές δραστηριότητες, προπονήσεις σκοποβολής, και αθλητικά εκπαιδευτικά προγράμματα όπως η «Παραολυμπιακή Ημέρα στα Σχολεία», τα οποία συνδυαστικά προσφέρουν τα μέγιστα στην ενδυνάμωση και κοινωνική ενσωμάτωση των ΑμεΑ.
 
 
Χρήστος Σκιαδόπουλος
Θέση που δημιουργήθηκε: Ψυχολόγος
Σκοπός του έργου είναι η ψυχολογική υποστήριξη κρατουμένων και των οικογενειών τους που έρχονται αντιμέτωποι καθημερινά με το στίγμα και τον κοινωνικό αποκλεισμό, καθώς και ομάδες που αντιμετωπίζουν έντονες στρεσογόνες καταστάσεις που ενδεχομένως τους οδηγούν σε κατάθλιψη.
 
 
Ολυμπία Κόκκα
Θέση που δημιουργήθηκε: Executive director
Σκοπός του έργου αποτελεί η προώθηση της επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα, με πρώτους σταθμούς τις μεγαλύτερες πόλεις της Κρήτης, μέσα από ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα δράσεων ανάπτυξης ικανοτήτων των ωφελούμενων με εκπαίδευση, θεματικά εργαστήρια, ημερίδες, παιχνίδια και εκπαιδευτικές επισκέψεις.
 
 
Αμαλία Δημοπούλου
Θέση που δημιουργήθηκε: Ερευνήτρια/ Συγγραφέας εκπαιδευτικού υλικού
Η Ομάδα της Ξένιος Πόλις διεκπεραιώνει έρευνα πάνω στην εκπαίδευση μεταναστών, μία συγκριτική μελέτη του ευρωπαϊκού παραδείγματος. Δημιουργεί Ολιστικό Πρόγραμμα Εκπαίδευσης Ενήλικων Προσφύγων και υποστηρίζει τις εκπαιδευτικές ανάγκες των προσφύγων, τόσο σε συλλογικό όσο και σε ατομικό επίπεδο.
 
 
Εμμανουέλα Νιράκη
Θέση που δημιουργήθηκε: Ψυχολόγος Τράπεζας Χρόνου
Πυρήνας του έργου είναι η ενδυνάμωση ατόμων που προέρχονται από ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και η επανένταξη στον κοινωνικό ιστό μέσα από την ένταξη στην Τράπεζα Χρόνου. Στόχος θα αποτελέσει η αξιοποίηση της Τράπεζας Χρόνου ως εργαλείο και η παροχή κατάλληλης ψυχοκοινωνικής υποστήριξης, ώστε να δοθεί η ευκαιρία στους ανθρώπους να ανακαλύψουν και να αξιοποιήσουν το δυναμικό τους, να αισθανθούν αποδεκτοί, ότι ανήκουν σε μία ομάδα και να μάθουν να συνεργάζονται, ενώ παράλληλα μπορούν να επιλύσουν καθημερινές ανάγκες με μηδαμινό οικονομικό κόστος συμβάλλοντας έτσι στη μείωση του άγχους της καθημερινής επιβίωσης.
 

ΚΑΛΗ ΑΡΧΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!