14/11/2015
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ της Κίνησης Χειραφέτησης ΑμεΑ: Μηδενική Ανοχή
 
Δευτέρα 16/11/2015 στις 12:00 το μεσημέρι στην ΕΣΗΕΑ
(Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών - Ακαδημίας 20) 
3ος όροφος 
“Σπάμε τα τείχη της σιωπής και γκρεμίζουμε τους φράχτες που εμποδίζουν”
Καλούμε δημοσιογράφους, καθώς και ενεργούς πολίτες στην παρουσίαση 17λεπτου οπτικοακουστικού μονταρισμένου υλικού με τίτλο «ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΥΛΟ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ», προϊόν της 4ημερης παραμονής/κατάληψής μας του παραρτήματος ΑμεΑ Λεχαινών Ηλείας. 
Η Κίνηση Χειραφέτησης ΑμεΑ: Μηδενική Ανοχή απαιτεί από την κυβέρνηση να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της Ελλάδας απέναντι σε διεθνείς οργανισμούς για την αποϊδρυματοποίηση, με τη σταδιακή απομάκρυνση των ανθρώπων με αναπηρία από τα κλειστά ιδρύματα και την ένταξή τους στο κοινωνικό σύνολο. Οι απαράδεκτες συνθήκες διαβίωσης των παιδιών και ενηλίκων με αναπηρία στο παράρτημα ΑμεΑ Λεχαινών με ανθρώπους που κρατούνται σε κλουβιά και δεμένοι/ες στα κρεβάτια τους παραβιάζουν κάθε έννοια ανθρωπισμού και δικαιωμάτων. Το κολαστήριο των Λεχαινών κρατά κλειδωμένα περισσότερα από 60 παιδιά/ενήλικες με αναπηρία σε απάνθρωπες συνθήκες.
Ενώνουμε την ακηδεμόνευτη φωνή μας ΜΑΖΙ τους και απαιτούμε λύση. ΑΜΕΣΗ αποϊδρυματοποίηση, σταδιακή απομάκρυνση των ανθρώπων με αναπηρία και ένταξή τους στο κοινωνικό σύνολο.
Αξιοπρέπεια και δικαιοσύνη για ΟΛΕΣ/ΟΛΟΥΣ!
ΚΙΝΗΣΗ ΧΕΙΡΑΦΕΤΗΣΗΣ ΑμεΑ :ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΑΝΟΧΗ