12/03/2014
Αύριο η πρεμιέρα του Μάκη Καλαρά στο Sochi
Το σλάλομ sit ski, το πρώτο από τα δύο αγωνίσματα του αλπικού σκι στα οποία θα συμμετέχει ο Μάκης Καλαράς, πραγματοποιείται αύριο στο πλαίσιο της 6ης ημέρας των 11ων Χειμερινών Παραολυμπιακών Αγώνων «Σότσι 2014».
Στο αγώνισμα που θα πραγματοποιηθεί στο αλπικό κέντρο Rosa Khutor, είναι προγραμματισμένο να λάβουν μέρος 44 αθλητές από 22 χώρες. Το πρώτο σκέλος του αγωνίσματος θα γίνει στις 16:55, ενώ το δεύτερο θα ξεκινήσει λίγο μετά τις 19:30, εφόσον δεν υπάρξουν τροποποιήσεις από τους διοργανωτές λόγω των καιρικών συνθηκών. Από χθες στο Σότσι υπάρχει πυκνή ομίχλη, ενώ σήμερα χιονίζει, γεγονός που ναι μεν είναι ενθαρρυντικό, αλλά σίγουρα θα δυσκολέψει το έργο όλων των αθλητών που θα συμμετέχουν.
Στο σλάλομ sit ski λαμβάνουν μεταξύ άλλων ο Καναδός Τζος Ντούεκ και ο Αυστριακός Φίλιπ Μποναντιμάν, οι οποίοι είχαν κατακτήσει το ασημένιο και το χάλκινο μετάλλιο στο αντίστοιχο αγώνισμα των Παραολυμπιακών Αγώνων του 2010 στο Βανκούβερ. Μεγάλος απόντας του αγωνίσματος, ο Γερμανός κάτοχος 12 μεταλλίων σε Χειμερινούς Παραολυμπιακούς Αγώνες, Μάρτιν Μπραξεντάλερ.
Για τον Έλληνα Παραολυμπιονίκη, το σλάλομ αποτελεί μια καλή προθέρμανση ενόψει του «καλού» αγωνίσματός του, του γιγαντιαίου σλάλομ που θα γίνει το Σάββατο, προτελευταία ημέρα των Αγώνων του Σότσι.
Πηγή: www.paralympic.gr