10/08/2014
Ένα Παγκόσμιο Ταλέντο

Ο Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης και ο Τάσος Καλιτσάρης κλέβουνε την παράσταση στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κολύμβησης ΑμεΑ στο Αϊντχόφεν!!
Παρακάτω υπάρχει η συνέντευξη του Τάσου Καλιτσάρη προς τον κ.  Νικολόπουλου. Ο Δημοσιογράφος αναφέρεται  στον Δημοσθένη Μιχαλεντζάκη ως Παγκόσμιο Ταλέντο.

Η συνέντευξη:
Ένας από τους αθλητές αποκάλυψη για την ελληνική ομάδα κολύμβησης ΑμεΑ στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, είναι ο Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης. Είναι μόλις 15 χρονών και δείχνει ότι το μέλλον του ανήκει. Προπονητής του Δημοσθένη και συνοδός του στο Αϊντχόφεν είναι ο Τάσος Καλλιτσάρης ο οποίος μαζί με τον Γιώργο Τυλιγάδα προετοιμάζει τον 15χρονο αθλητή του Ηρόδικου Κομοτηνής για σπουδαία πράγματα. Τον εντοπίσαμε στο Αϊντχόφεν και μας μίλησε για τον φοβερό Δημοσθένη αλλά και για τη συνολική παρουσία της Εθνικής.

συνέντευξη Αριστομένης Νικολόπουλος
sports.amea@gmail.com

Τάσο μετέφερε μας το κλίμα που επικρατεί στην Eθνική μετά τα 13 μετάλλια αλλά και τα πολλά πανελλήνια ρεκόρ των αθλητών 
Το κλίμα στην ομάδα είναι εξαιρετικό, υπάρχει μεγάλη διάθεση από όλους για ακόμη σκληρότερη δουλειά και ακόμη μεγαλύτερες επιτυχίες. Η ομάδα αυτή ήταν είναι και θα είναι υποχρεωμένη να πρωταγωνιστεί μέσα στις πισίνες.

Ο Δημοσθένης είναι ο μικρότερος της ελληνικής αποστολής και από τους μικρότερους σε ηλικία συμμετέχοντες του ευρωπαϊκού. Η πέμπτη θέση στην Ευρώπη στα 200μ. ύπτιο (κατηγορία S9) με πανελλήνιο ρεκόρ δείχνει ότι έχει πολύ μέλλον…
Για το Δημοσθένη είναι η πρώτη του διεθνή συμμετοχή και πάρα το νεαρό της ηλικίας του και το άγχος που έχει σαν πρωτάρης, έδειξε χαρακτήρα, ξεπέρασε τον εαυτό του και τελικά κατέλαβε την 5η θέση βελτιώνοντας δύο φορές τον πανελλήνιο ρεκόρ. Και ακόμα είμαστε στην αρχή…

Επόμενοι στόχοι;
Κατ’ αρχήν τα 100μ. πεταλούδα αύριο. Θέλουμε να κάνουμε μια καλή κούρσα, να προκριθούμε στον και γιατί όχι να πετύχουμε ακόμα ένα πανελλήνιο ρεκόρ. Ακόμα όμως και αν δεν τα καταφέρουμε, αυτό δε θα μας αγχώσει. Ο Δημοσθένης είναι μόλις 15 ετών. Έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας και δεν πρέπει από τώρα να απογοητευόμαστε.

Καλή επιτυχία και σας ευχαριστούμε πολύ.

Αγωνιστικές επιτυχίες του Μιχαλεντζάκη
Σε πέντε πανελλήνια πρωτάθλημα ΑμεΑ που έχει λάβει μέρος ο Δημοσθένης (στην κατηγορία των ανδρών) κατέκτησε 25 χρυσά και επτά αργυρά μετάλλια ενω είναι κάτοχος και πέντε πανελλήνιων ρεκόρ κατηγορίας παίδων, τριών κατηγορίας εφήβων καθώς και έξι κατηγορίας ανδρών.
Μεγάλος του στόχος οι Παραολυμπιακοί αγώνες του 2016 στο Ρίο. Ο Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης αναμφισβήτητα αποτελεί αυτή τη στιγμή το μεγαλύτερο κολυμβητικό ταλέντο της χώρας στις κατηγορίες ΑμεΑ.
Πηγή: http://sportsfeed.gr/2014/08/09/%CE%AD%CE%BD%CE%B1-%CF%80%CE%B1%CE%B3%CE%BA%CF%8C%CF%83%CE%BC%CE%B9%CE%BF-%CF%84%CE%B1%CE%BB%CE%AD%CE%BD%CF%84%CE%BF/